WIGREX ECOcleansers
Reinigingsapparatuur voor professionals kauwgum verwijdering
Reinigingssystemen voor transportbanden
Wigrex biedt met dit unieke concept de mogelijkheid om transportbanden volledig geautomatiseerd te reinigingen en te desinfecteren, terwijl de productie niet gehinderd wordt.
Voor transportbanden die in de voedingsmiddelensindustrie worden gebruikt is grondig reinigen en desinfecteren een zeer belangrijk en lastig aspect, omdat zich hier mogelijk een grote hoeveelheid organisch materiaal bevindt en hoge niveau's van microbiologische verontreiniging kunnen optreden met kans op kruisbesmetting. In andere gevallen, bij systemen die door een oven geleid worden, is het belangrijk de gecarboniseerde massa te vermijden. Maar ook voor lopende band systemen in andere industriŽle sectoren, zoals bijvoorbeeld in paraffine verwerkende bedrijven, is het belangrijk dat de systemen voortdurend schoon worden gehouden om problemen te voorkomen. Enkele belangrijke voordelen van een stoomreinigingssysteem zijn, dat tegen de hoge temperaturen geen bacteriŽle resistentie wordt opgebouwd, eventuele chemische residu's verwijderd worden en de band na reiniging geheel droog is. Gebruikers zijn onder andere bakkerijen, kaas-, vlees- en suikerverwerkende industrieŽn en vele andere productiesectoren.

Naast de grondige reiniging en desinfectie speelt nog een zeer belangrijk economisch aspect een rol; doordat de systemen niet meer stil gelegd hoeven te worden voor reinigingsactiviteiten is een continue produktie mogelijk. Daarnaast is de inzet van personeel tot een minimum beperkt. Het reinigen en desinfecteren kan aan het eind van een productiecyclus of continu tijdens productie gedaan worden. Unieke volledig geautomatiseerde systemen zijn mogelijk, maar ook eenvoudigere handbedienbare systemen.

Natuurlijk zitten er grote verschillen tussen de manier waarop banden gereinigd kunnen worden. Afhankelijk van de vereiste methode kan heet water op een bepaalde temperatuur en eventueel onder druk, oververhitte stoom op zeer hoge temperatuur, reinigingsmiddellen en diverse afvoer-, afzuig-, droog- en koelsytemen in de gewenste volgorde geplaatst worden met als resutaat een perfekt schoon en droog oppervlak. Juist aan de doorgaans onbenutte onderzijde van de installatie is over het algemeen vrij eenvoudig ruimte te creŽren voor een reinigingssysteem, dat indien gewenst tijdens productie continu inzetbaar is. Onze specialisten met tientallen jaren ervaring met deze reinigingsvorm kunnen voor vrijwel ieder systeem een passende oplossing bieden.

Op onderstaande foto's is een systeem te zien waarbij de band aan twee zijden gereinigd wordt aan de onderzijde van de installatie. Hierdoor is dit volledig geautomatiseerde systeem geschikt voor continu bedrijf.

Reinigingssystemen voor transportbanden

Reinigingssystemen voor transportbanden