WIGREX ECOcleansers
Reinigingsapparatuur voor professionals
WX Overhevelpomp
In gevallen waarbij (brand)gevaarlijke vloeistoffen kunnen vrijkomen, kan het overpompen van deze stoffen naar een veilig reservoir van groot belang zijn.
Daarnaast is er natuurlijk ook een economisch en milieu belang, omdat niet alle vloeistof verloren hoeft te gaan. Denk hieraan als u vele vaten of andere reservoirs heeft, met daarin een al dan niet gevaarlijke of kostbare chemische vloeistof. De ideale oplossing is nu voorhanden: de WX Overhevelpomp! Met behulp van deze lichte en compacte persluchtgedreven pomp kunnen nagenoeg alle vloeistoffen snel en veilig worden weggepompt!

De WX Overhevelpomp is compact en snel inzetbaar
De WX Overhevelpomp is een compacte perslucht-membraan pomp waarmee snel en veilig nagenoeg alle vloeistoffen kunnen worden verpompt. De handzame pomp die eenvoudig door één persoon kan worden bediend heeft een capaciteit van 25 l/min Met één 300 bar luchtfles kan tot 250 l vloeistof worden weggepompt. Uiteraard kan ook elk ander perslucht-medium (4-8 bar) als krachtbron worden toegepast.

Uitvoeringen

De WX Overhevelpomp als complete set
De WX Overhevelpomp wordt geleverd in een handzame koffer waarin de pomp met alle noodzakelijke accessoires is opgeborgen. De set bestaat naast de pomp zelf uit 2 zuigslangen en een persslang, een 300 bar reduceerventiel, een persluchtslang en twee aardkabels. Daarmee is deze set zodanig compleet dat alleen nog een (adem-) luchtfles of een andere persluchtbron nodig is om de meest voorkomende pompwerkzaamheden uit te voeren.

Teflon membraan optioneel
De pomp is standaard uitgevoerd met een nitrilrubber membraan. Optioneel is ook een versie leverbaar met teflon membraan voor een nog betere chemische bestendigheid. Een complete chemische bestendigheidslijst met o.a. de verschillen tussen de NBR en de PTFE uitvoering is uiteraard beschikbaar.

Meerdere uitvoeringen
De pomp is ook leverbaar in een versie die 50 l per minuut kan verpompen. Tevens is een bedrijfsklare versie verkrijgbaar, die geplaatst is in een stevig metalen frame. Bovendien zijn er binnen dit programma nog diverse andere pompsoorten beschikbaar zoals speciale vatpompen voor verschillende vloeistoffen.

Technische specificaties
Pomptype: perslucht membraanpomp
Pomphuis: gietaluminium, hard geanodiseerd
Klepkogel: PTFE (teflon)
Klepveren: RVS
Membraan: NBR Nitrilrubber (optioneel: PTFE / teflon)
Capaciteit: ca. 25 l/min
Gewicht: ca. 2,3 kg
Afmetingen koffer (LxBxH): 460x350x170 mm
Gewicht koffer compleet: ca. 8 kg
Afmetingen frame versie (LxBxH): 700x300x375 mm