WIGREX ECOcleansers
Reinigingsapparatuur voor professionals
WX De Calc
WX De Calc is een reinigingsconcentraat voor de verwijdering van kalkaanslag en oppervlakkige oxidaties, het ontkalken van machines of apparaten, etcetera.
WX De Calc bestaat uit verschillende anorganische zuren, inhibitoren en emulgatoren. Het bevat geen zoutzuur. WX De Calc laat geen residuen achter en vormt geen schadelijke dampen. WX De Calc is een zeer effectief werkend product dat tevens metaal beschermt en corrosie verwijdert. Dit reinigingsmiddel is ook geschikt in combinatie met onze stoomreinigers.

Toepassingen
WX De Calc is een universeel periodiek reinigingsmiddel voor de grondige reiniging van o.a. (geglazuurde) tegels, voor het verwijderen van kalk- en cementverontreinigingen en aanslag in en om apparatuur. Tevens is het mogelijk om met behulp van WX De Calc oxidaties en vliegroest van diverse soorten ondergronden te verwijderen. Het product biedt het materiaal daarna bescherming.

Gebruiksaanwijzing
  • Oppervlaktebehandeling
    Breng WX De Calc in de juiste mengverhouding met water (1:5 ŗ 1:20) op de te reinigen ondergrond. Activeer het product met behulp van een schuursponsje, borstel of bezem. Laat het product enige tijd inwerken. Naspoelen met water.
  • Behandeling apparatuur
    WX De Calc met een dosering van ca. 10% door de machine spoelen. Machine ca. 5 minuten laten rusten. Rijkelijk doorspoelen met warm water. Bij hardnekkige aanslag de handeling herhalen. Naspoelen met water.
  • Stoomapparatuur
    Verdun de WX De Calc in de juiste mengverhouding met water (1:5 ŗ 1:20), niet in de chemietank doen. Breng de WX De Calc met een spray aan op het te reinigen oppervlak. Enige tijd laten inwerken en vervolgens met stoom reinigen.
Opmerking
Het werken met warm water of stoom geeft bij bepaalde toepassingen een beter resultaat. WX De Calc is onbeperkt houdbaar bij vorstvrije opslag.

Nooit in combinatie met chloor gebruiken, niet mengen.

Besteleenheden
WX De Calc wordt geleverd in vaten van 10 l.